לוגו מרחב משלך
מדריך לבניית אתרים: תכנון אתר א'

מדריך בניית אתרים: תכנון אתר א'

איך בונים אתר אינטרנט שישמש אתכם לעסק, אילו דברים חייבים שיהיו באתר? מהם הטעויות שבעלי עסקים עושים כשהם באים לבנות אתר חדש? מה כדאי להכין מראש? מה כדאי להבין לפני שמתחילים?

המדריך מיועד לבעלי עסק, שרוצים להקים אתר אינטרנט לבד, או בעזרת אנשי מקצוע, המדריך עובר ביסודיות על כל הנושאים בבניית אתרים, שיאפשרו לך, ליצור אתר איכותי משלך. 

חלק א – תכנון האתר (רגע לפני שמתחילים להתעסק בצד הטכני...)

רגע לפני שמתחילים לבנות את האתר, מה צריך לדעת?

*הקדמה:

חשוב לי להדגיש כי נושא בניית האתרים הוא מאוד מורכב, בכל יום אני לומדת על עוד נושא חדש הקשור לנושא. כמו כל דבר עולה השאלה האם להיעזר באיש מקצוע או לעשות בעצמי? כמו כל מקצוע היום יש לנו באינטרנט הדרכה לעשות כמעט כל דבר, מלהחליף ברז ועד סדנת צילום בטלפון הנייד. האם ניתן לעשות את זה לבד – התשובה היא כן. מדוע לקחת בכל זאת איש מקצוע – כי הוא יעשה את זה מהר יותר, כי הוא יעשה את זה בצורה מקצועית יותר: גם מבחינת המראה החיצוני, וגם בבחינת מניעת תקלות בעתיד.

איך לבנות את האתר שלי?

האם לבנות אתר חינמי או בתשלום?

אחד הדברים הבולטים באינטרנט הוא שאם זה חינם סימן שאתה המוצרדאגו לשלם את המינימום כך שלפחות יהיה לאתר שלכם דומיין (כתובת אתר) עצמאי שרכשתם (50-100 שח לשנה לדומיין, 3$-15$ לאחסון תלוי איפה). בלי דומיין לא תוכלו לקדם את האתר שלכם בגוגל. גם מי שיחפש אתכם במיוחד לא בטוח שיצליח למצוא אתכם. 

וויקס נותנת אפשרות נדיבה חינמית מבחינת תוספים לבניית אתר, היא גם נותנת לכם אפשרות לבחור דומיין "חינמי" שלהם לדוגמה: https://eionhovav.wixsite.com/limהבעייה של הדומיין הזה הוא שממש קשה עד בלתי אפשרי למצוא את האתר בגוגל. גם אם תחפשו "אתר ללימון" (הכותרת הראשית של האתר דמו שבקישור, שבניתי להדרכה). בשביל לחבר דומיין חיצוני שרכשתם, ולהופיע במנועי החיפוש תהיו חייבים להתחבר למנוי של מינימום 5$ לחודש. בתכלס זה מחיר של כוס קפה אחד במסעדה ובהחלט שווה את המאמץ לקידום העסק שלך (עלות מינימלית לשנה 5$ לחודש + דומיין בעלות 50-100שח לשנה).

הרבה מתבלבלים ובונים אתר "חינמי" ב- וורדפרס.קום – לא ממליצה, זו חברה שעובדת על הפלטפורמה של וורדפרס.אורג – האתר החינמי ממש לא מאפשר לך לבנות משהו סביר, בטח לא בעברית. האופציות בתשלום לא משתלמות.

וורדפרס.אורג היא פלטפורמה ציבורית חינמית ומומלצת. אתם לא משלמים על וורדפרס, אבל חייבים לקנות דומיין ואחסון באחת ממאות החברות שקיימות היום בשוק.  3$-25$ לאחסון אתר אחד לחודש תלוי בחברה שתבחרו, אתר מומלץ לראות מחירים והמלצות על חברות אחסון). קחו בחשבון שצריך הבנה טכנית מינימלית בשביל להתחיל (עלות מינימלית לשנה: דומיין 50-100 שח לשנה, אחסון איכותי מינימום 6$ לחודש, תשלום על תוספים אם צריך (קידום, אבטחה, אלמנטור פרו וכדומה) בנוסף מצריך יכולת טכנית בבניה ותחזוקה שוטפת של האתר).

איפה כדאי לבנות את האתר?

יש המון דברים שצריך להביא בחשבון, כמו נוחות עבודה, אבטחת האתר, מיקום בגוגל, מחיר עלות היום והאם תוכלו לעבור אם המחיר יעלה? את כל הדברים סיכמתי במאמר. בגדול אם אתם משלמים לבעל מקצוע תבנו בוורדפרס.אורג, אם אתם בונים לבד וויקס זו אפשרות נוחה.

איך בונים אתר? רשימת חומרים

רשימה טכנית:

כתובת/קרקע/בית – ראה הסבר מפורט במאמר.

  • דומיין – כתובת אתר.
  • אחסון – "קרקע" "הכונן הקשיח" =שרת בו מאוחסנים כל הנתונים של האתר שלכם. (אתר מומלץ לראות מחירים והמלצות על חברות אחסון). 
  • פלטפורמת הבנייה (וורדפרס, וויקס, גומלה וכו) – "הבית" שלכם,מקום בו תבנו את השלד, הקירות, הכיורים וכו של האתר שלכם.

*חלק מהחברות יספקו לכם את כל שלושת הדברים אוטומטית יחד (כגון וויקס).

חומרים לאתר:

  • תוכן כתוב – מילים – מומלץ לכתוב בוורד או משהו דומה.
  • תמונות – דאגו שהתמונות יהיו באיכות טובה, אבל לא גדולים מידי. העברת תמונות דרך ווטסאפ או פייסבוק פוגעת באיכות. שלחו תמונות במייל, גוגל דרייב או באופן ישיר למחשב שלכם (כבל,דיסקאונקי). דאגו שתהיה לפחות תמונה אחת שלכם בה הפנים שלכם ברורים ונעימים. ניתן גם לרכוש תמונות ממאגר, הקפידו לקרוא את הרישיון, ולוודא שאתם לא מפירים זכויות יוצרים (יש אנשים שמחפשים ברשת במיוחד, כאלו שהפרו זכויות יוצרים בשביל להרוויח מתביעה משפטית).
  • סרטונים אם יש.
  • קישור לטלפון/ווטסאפ בניידים.
  • כתובת העסק!! – כתבו איפה אתם במקום בולט, רחוב, או עיר, או אזור בארץ, או מדינה משהו… בבקשה.
  • קישור לרשתות חברתיות – כנסו לדף שלכם ברשת החברתית והעתיקו את שורת הכתובת בראש הדף, שימו לב שהקישור מתחיל בhtt, אם לא כנסו לשורה (רקע תכלת) לחצו והכתובת המלאה תופיע.
  • חלוקה לדפים – דף בית/אודות וכדומה – זכרו "גוגל אוהב יותר מדף אחד באתר שלכם"
  • צרו דף בלוג – זכרו "גוגל אוהב אתרים שמתחדשים". נסו לחשוב על נושאים שמעניינים את הלקוחות שלכם, או ספרו מה היה השבוע בעסק… 

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אתכם