לוגו מרחב משלך
מדריך לבניית אתרים: תכנון אתר חלק ג'

מדריך לבניית אתרים: תכנון אתר חלק ג'

אחרי שהבנו מהם הכללים לבניית אתרים, זה הזמן לתת לאתר שלנו את המגע האישי!

מה אני רוצה שיהיה באתר?

שלב זה כולל בעיקר תכנון, כיצד יראה האתר מבחינה ויזואלית? אילו תכנים הייתי רוצה שיהיו באתר ויציגו אותי בצורה הטובה ביותר?

  • עברו על אתרים של קולגות, זכרו המבחר בארץ מוגבל ראו גם אתרים באנגלית.

בפעולה זו יש שלוש מטרות:

  1. לקבל השראה מעיצוב האתר, לבחור צבעים ואלמנטים שהתחברתם אליהם.
  2. מחקר מילות מפתח – מצאו מה המילים או משפטים עיקריים שבוחרים להדגיש באתרים האלו – רשמו את כל המילים שמצאתם במחברת או במחשב (נושא מילות המפתח יוסבר בהרחבה בהמשך.
  3. קבלו השראה לתוכן באתר – ראו כיצד בנוי האתר, אילו נושאים נכתבו עליהם מאמרים – בשלב זה עשו רשימה במחברת של כל הדברים שראיתם גם דברים שנראים לכם פחות רלוונטיים.

*זכרי אתרים באנגלית לא תמיד יהיו חופפים למטרות שלנו מבחינה של התאמה תרבותית. למרות הגלובליזציה, עדיין יש הבדלים תרבותיים בין המדינות – התאימו את המסרים שלכם לקהל היעד שלכם.

  • ראייני את עצמך – או כמו שאמר היום האומן סנופדוג בנאום לרגל קבלת כוכב משלו בשדרות הוליווד – "אני רוצה להודות…. לעצמי".

בסופו של דבר את זו שמכירה את העסק ואת עצמכם בצורה הטובה ביותר.

*לקוחות שמגיעים אלי מקבלים שאלון של חמישה עמודים, אותו אנו ממלאות יחד ונכנסות לרבדים הכי עמוקים של העסק. אני לא אציג כאן את כל השאלון אבל נקודות עיקריות יהיו:

  1. מה הסיבות העיקריות בגללם פתחת את העסק?
  2. מה הייחודיות של העסק שלך – חשבו מה יקבל הלקוח בזה שיבחר בכם.
  3. מי קהל היעד שלך – מה המסר השיווקי שתרצי להעביר לו.
  4. מה הלקוח מקבל ממך – מוצר, שירות, חוויה, כל התשובות נכונות?
  5. מה הנושאים שמעניינים את הלקוחות שלך.
  6. מה שיחת המכירה הנפוצה ביותר שלך, על אילו שאלות את מבזבזת זמן יקר להסביר שוב ושוב ללקוחות שלך – רשמי את התשובות לשאלות האלו באתר שלך.

בניית האתר – עיצוב

  1. מבנה האתר – דפים.

  • אילו דפים יהיו באתר שלך (דף הבית, אודות, בלוג, צור קשר, קורסים, סרטונים,מוצרים, שירותים וכדומה).
  • מה יהיה המבנה של הדפים – לדוגמה אם יש לי שני קורסים: קורס לבניית אתרים, וקורס לעיצוב אתרים. האם כדאי לשים אותם תחת קטגוריית קורסים או בנפרד. אם אני אומנית ומלמדת ציור, פיסול וסריגה. לילדים מבוגרים וגיל שלישי – האם החלוקה צריכה להיות לפי גילאים, או בחלוקה לחוגי ציור בנפרד וכו.
  1. מבנה האתר – עיצוב – בחירת צבע עיקרי.

  • צבע – בכל אתר יש צבע אחד דומיננטי ומספר צבעים משלימים. בעיקרון בחרי צבע אחד שאהבת באתרים שראית. או צבע מתוך התמונה שנבחרה לראש דף הבית. חשוב לדעת

    שלכל צבע וגוון באינטרנט יש קוד משלו, ניתן להגיע לרמת דיוק של גוון בקלות אם יודעים מה הקוד. חשוב לדעת גם שלכל צבע יש גם משמעות רגשית ותרבותית.

  • בחרו לא יותר מחמישה גוונים (גוונים לא צבעים) לאתר שלכם – יש אתרי אינטרנט שנותנים לכם גוונים שמתאימים ביחד.
  1. מבנה האתר – עיצוב – דף הבית (חלון הראווה של האתר).

  • חלק עליון – מה יראה גולש שרק נכנס לאתר – תמונה, סרטון, צור קשר או ישירות מידע אינפורמטיבי. – נהוג לשים בחלק הזה תמונה, וכיתוב של מסר שיווקי שיגרום לנו לסקרנות ולרצון להישאר. היום אופנתי לשים סרט אך במקרה כזה חייבים לשים לב לזמן טעינה, ולמשהו חלופי שיופיע בינתיים.
  • אם בחרת בתמונה, שימי לב כיצד היא נראית במסכים שונים – חלקים מהתמונה ייעלמו במסכים קטנים. *בפלטפורמות מסוימות (למשל אלמנטור בוורדפרס) ניתן לקבוע האם אלמנט מסוים יראה בנייד/טבלט/מחשב. אם יש אפשרות כזו, תבנו חלק עליון אחד שמיועד למחשב וטאבלט וחלק עליון נוסף שיראה רק בניידים.
  • בחירת רקע – צבע הרקע, או דוגמה (תמונה), שיופיעו מתחת לכתוב. בחרי צבע או דוגמה פשוטה שלא יעמיסו על העין. אם הצבע או הדוגמה יפריעו לחוויית הקריאה התוכן לא יהיה רלוונטי, אנשים פשוט יעזבו את האתר ויעברו לאתר שנח להם לקרוא.
  • בחרי צבע לפונטים, רצוי צבע אפור כהה כמעט שחור (אבל לא שחור לגמרי) לרקע בהיר.
  • בחרי פונט שקל לקרוא, כמות הפונטים בעברית מוגבלת, עדיף לבחור פונט פשוט נפוץ וקריא, על פני פונט מיוחד יותר וקשה לקריאה.

  • חשוב שהלוגו, שם החברה, טלפון, יצירת קשר, כתובת ואזור בארץ יופיעו במקום בולט.
  • כיוון שאותו האתר צריך להתאים למסכים שונים, תבני אותו כמו " מגדל קוביות" – כל שורה בנויה משני חלקים ויותר, בכל פעם שאתם בונים "שורה חדשה", בדקי כיצד היא תראה גם במסך קטן.
  • ציירי תבנית סכמתית איך היית רוצה שהאתר יראה – אפשר על נייר, אך עדיף באופיס תוכנת פאוור-פונייט – כך ניתן גם להוסיף תמונות, לשנות ולמחוק בקלות עד שתקבלו משהו שתאהבו.
  1. תוכן האתר -תמונות וסרטים.

  • תמונות איכותיות – איכות התמונות היא איכות האתר, גם האתר המתוכנן בצורה המקצועית ביותר יראה חובבני עם תמונות גרועות או נדושות, אם אין לכם כישרון מיוחד, או חבר כזה – השקיעו בצלם מקצועי! גם אם יש לכם כישרון צילום, צילום במצלמה מקצועית תמיד יראה טוב יותר. אם בחרתם לקחת תמונות ממאגר מקצועי תעשו לעצמכם טובה ובחרו אתר בתשלום – מעבר למגילות שצריך לקרוא באתרים החינמיים וחשש (וצריך לחשוש) מתביעות של זכויות יוצרים, לאנשים נמאס לראות שוב ושוב את אותם התמונות.
  • גודל תמונות – תמונות גדולות מידי יעמיסו על האתר, תמונות קטנות מידי לא יראו טוב במסכים גדולים. גודל תמונה נמדד בפיקסלים px, דאגו לעלות תמונות בגודל מתאים. מלבד גודל התמונה בפיקסלים, גודל זיכרון התמונה כולל גם תיאור התמונה וכדומה – בוורדפרס אורג יש תוספים שנועדו לכווץ תמונות ולאפשר העלאה מהירה יותר של האתר (מקטין זמן טעינה באתרים עם הרבה תמונות, משפר את ציון קידום האתר בגוגל).
  • סרטונים – הכי נח להעלות סרטון ליוטיוב, ומשם לאתר – זכרו כל הכללים של זכויות יוצרים מוזיקה וכדומה (היו תביעות גם על מוסיקה שהקליטו בכפר נידח ב…).
  1. תוכן האתר – מלל.

  • אחרי שבחרת אילו דפים יהיו באתר שלכם, פתחי קובץ וורד נפרד לכל אחד מהדפים שלך שיש בהם תוכן (כלומר אם יש דף סרטונים, גלרייה או צור קשר שאין בהם מלל אל תפתחו להם קובץ וורד).

למה לכתוב בוורד ולא ישירות באתר? כתיבה בוורד לרוב נוחה יותר, ניתן לתקן שגיאות בקלות יחסית, הרבה פעמים האתר נופל בזמן הכתיבה, במהלך בנייה של אלמנט אחר, או נפרץ וכל התכנים נעלמים. כתיבה מראש בוורד מגינה עליכם מכל הדברים האלו. כתבו מלל בלבד – אם יש תמונה ניתן לכתוב "כאן תבוא תמונה X". מוורד ניתן להעתיק את המלל ברוב האתרים אוטומטית "העתק" – "הדבק".

  • בססי את התכנים באתר על מה שכתבת, בראיון העצמי. התרכזי במסרים שיווקיים, שלבי מילות מפתח בכותרות. אבל קודם כל כתבי כמו שאת מדברת, אם קשה לך לכתוב, תקליטי את עצמך אומרת את הדברים, ותכתבי את המילים מההקלטה. כתבי מנקודת המבט של הלקוח – מה שמעניין אותו הוא מה הוא יקבל.
  • סיפור התסמונת – הגישה השיווקית טוענת שככל שתספרי סיפור עצוב, קשה סוחט דמעות ומרגש על החיים שלך, אנשים יתחברו אליך וירגישו שאת יכולה להתחבר לסבל שלהם (באופן אישי בעיקר אחרי מנה גדושה של ראליטי בטלוויזיה לא רק שלא עובד עלי, בעיקר בא לי להקיא מזה). אם ממש תחפרו תוכלו למצוא סיפור כזה אצל כל אחד מאיתנו.

מה שבאמת מעניין את הלקוחות שלכם הוא מה הם יקבלו – אתם לא באמת מעניינים אף אחד.

ככל שהתכנים יהיו פחות  "כמה אני בעל העסק גדול חכם מלומד ושווה – לכן יש לכם מזל שאני קיים" ככל שהתכנים יהיו יותר לכיוון של "אני יכול לעזור לכם בזה ובזה וב… כי יש לי הכשרה וניסיון ב…". יהיה ללקוחות פוטנציאלים יותר קל להתחבר אליכם.

המטרה של האתר שלכם מעבר לכך שאנשים יכירו את העסק שלכם, היא שאנשים יכירו אתכם ויחבבו אתכם, רק מספיק בשביל להרגיש נח לעשות אתכם עסקים.

אנחנו מעדיפים לעשות עסקים קודם כל עם אנשים שפגשנו במציאות, אחר כך עם כאלו שאנשים שפגשנו במציאות המליצו עליהם (בגלל זה קבוצות נטוורקינג כל כך מצליחות), רק אם לא מצאנו נפנה לעולם הווירטואלי – שם נבחר לעשות עסקים קודם כל עם "מומחים לנושא" או "מפורסמים", שלב אחרון יהיה לבחור מישהו באקראי.

לא סתם אנחנו מרגישים יותר נח עם אנשים איתם אנחנו נפגשים פיזית. מעבר לתקשורת המילולית, שפת הגוף, טון הדיבור והחיבור שלו להבעות הפנים מלמדים אותנו על האדם יותר מהכול.

בחוויה הווירטואלית דברים שיתנו את אותו האפקט יהיו: תמונת פרופיל, סרטון בו תגידו מספר מילים, כתיבה כנה ומשתפת. כבדו את הקוראים שלכם גם במילים – אל תפחדו לתת מידע חיוני – לאנשים נמאס מכתבות ארוכות שלא אומרות כלום.( למשל במקום לכתוב מילים כמו "היו חברתיים בפייסבוק". כתבו: "ככל שתגיבו ליותר אנשים על פוסטים שלהם הם יגיבו לכם בחזרה – תמיד תדאגו להגיב חזרה למי שהגיב לכם, או עשה לכם לייק").

סבבה עכשיו אתם יודעים מה צריך להיות באתר שלכם, אפשר להתחיל לבנות אותו.

*החלק הזה יצא לי יותר ארוך ממה שתכננתי, עדיין יש המון נושאים שרק נגעתי בהן. זהו מדריך ראשון מתוך סדרה בתכנון, אשמח לשמוע על איזה נושאים הייתם רוצות לשמוע בהרחבה מתוך מה שהזכרתי כאן? על אילו נושאים (כולל טכניים) הייתן רוצות הדרכה?

Facebook
Twitter
LinkedIn

שתפו אם אהבתם

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אתכם

בניית אתרים באזור רחובות

בניית אתרים ברחובות היא מילת המפתח העיקרית שלי, המאמר הזה יספר לכם כיצד ניתן להשתמש במאמר בשביל לקדם מילת מפתח, ע"י הכנסת מילים בעלות תוכן משמעותי ולא סתם גבב מילים אקראי.

קרא עוד »