לוגו מרחב משלך
שלושה יסודות באתר

איך לבנות אתר

שלושה יסודות באתר תדמית, שגורמים לו לעבוד בשבילך

זה נראה ברור מאליו, רוב אלו שיקראו את הפסקה הראשונה והכותרות יגידו, כן ברור שיש לי את זה באתר. לצערי, אני רואה עוד ועוד אתרים שנופלים על הדברים הקטנים. לא מספיק שאתם תראו את הדברים, גם הגולשים באתר שלכם צריכים לראות, גם גוגל ושאר מנועי החיפוש.

מי אני?

מי אני מתחיל בשם ומקצוע, ומסתיים בדף אודות.

אנשים עושים עסקים עם אנשים, ורוצים לדעת מי עומד מולם, גם אם הגיעו אליו דרך הדיגיטל. להבדיל מקורות חיים שבאים להדגיש את הידע המקצועי שלכם נטו, דף אודות בא בשביל לספר מה הערכים שלכם, מי אתם ומדוע כדאי לבחור בשירות/מוצר שלכם.

אני אוהבת לרשום מספר מילות הכרות בדף הבית, וליד כפתור ששולח להרחבה בדף אודות.

מה לגבי גוגל?

או שאר מנועי החיפוש – מוכשרים ככל שיהיו, הם עדיין קוראים קוד. טעות נפוצה היא לשים תמונה של הלוגו ושם והעסק וזהו. מנועי החיפוש לא יכולים לדעת מה כתוב בתמונה. לפעמים הכותרת נכתבת בגדול, אבל מסומנת לגוגל כטקסט פשוט. דאגו שהשם שלכם, שם העסק והמקצוע יופיעו בקוד ככותרת.

(באלמנטור: בוחרים אלמנט כותרת, כותרת ראשית תהיה h1, שאר הכותרות יהיו (h2-h6  בהתאמה).

איפה אני?

רוב מי שמחפש אתכם, מעוניין לדעת איך ליצור אתכם קשר ועכשיו!!!, הוא גם רוצה לדעת אם בכלל אתם רלוונטיים בשבילו. אם אני רוצה ללכת לחוג ציור, אני מחפשת משהו שיהיה קרוב לבית. אם אני לא רואה איפה אתם נמצאים אני ממשיכה לאתר הבא.

בתחילת דרכי עבדתי תקופה קצרה אצל מקדמת אתרים, היא ביקשה ממני דבר פשוט לכאורה, להקליד בגוגל מילות חיפוש של מקצוע מסוים, לראות מי נמצא בדף השני, ולרשום כתובת וטלפון. מדהים בכמה אתרים הייתי צריכה להתאמץ בשביל למצוא, בחלקם פשוט לא היה.

אני משתדלת לשים טלפון + ווטסאפ בחלק העליון של האתר (הדר), ופרטי התקשרות נוספים בחלק התחתון (פוטר) כיוון שהחלקים האלו חוזרים בכל הדפים, לכן לא משנה לאן הלקוח גלש הם תמיד יהיו שם.

אם יש לכם חנות או משרד רשמו את הכתובת במקום בולט באתר. אם אתם עובדים מהבית או לא רוצים לפרסם כתובת מדויקת, רשמו את שם היישוב, או עיר ושכונה. נהוג להוסיף באתר גם דף צור קשר, שמרכז את כל הדרכים איתם ניתן ליצור אתכם קשר.

מה לגבי גוגל?

אם יש חשיבות למיקום שלכם רשמו אותו, רוב האנשים יחפשו גם לפי אזור מגורים, למשל חוג ריקוד ברחובות, נסו להכניס כותרות לאתר שלכם, בהתאם למה שהלקוחות שלכם יחפשו. הכניסו את הכותרות הרלוונטיות לדפים, או לפוסטים בבלוג או בדף שירותים.

מה אני עושה?

מה אני עושה, זה לא רק המקצוע שלך, אלו כל השירותים/מוצרים/הרצאות/קורסים/סדנאות שלך.

אם אני מחפשת צלם/ת תדמית, אז אני רוצה לסנן את כל הצלמים שמצלמים אירועים/תינוקות/הריון אבל לא מצלמים צילומי תדמית. לכן אם אכנס לאתר של צלם/ת שלא רשום בו במפורש שהוא מתמחה בצילומי תדמית אמשיך לאתר הבא.

כנ"ל לגבי טיפולים, אם בא לי מסג' עם אבנים חמות, אני אתקשר רק למקומות שציינו במפורש שהם עושים את זה.

כשאתם בונים אתר, דאגו שיהיה קל להוריד ולהוסיף שירותים בהתאם להתקדמות העסק. באתר של חלי לוי, בניתי את כל השירותים בקליניקה כפוסטים, כך שבלחיצת כפתור ניתן להוריד שירות מהדף. ובכמה פעולות פשוטות להוסיף חדש. השתמשנו באותה טכניקה גם בדף הרצאות קורסים וסדנאות.

מה לגבי גוגל?

האפשרות להוסיף את השירותים שלנו כפוסטים, גם מאפשרת לנו לקדם את השירות במנועי החיפוש, על הדרכים לעשות את זה נדבר בפוסט נפרד.

אתר תדמית מומלץ שיכיל את שלושת היסודות הבסיסים. זה לא אומר שלא כדאי להוסיף דברים נוספים. האם כדאי להוסיף, מה צריך להוסיף, איך לסדר את הדברים באתר, כך שיהיה קל למצוא אותם, את כל זה עושים בשיחת האפיון.

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אתכם