היינו קבוצה של צעירים אחרי צבא, שבאו להרוויח כסף במפעל קטן. הרכבנו שני סוגים של רובוטים, הראשון צהוב עם ידיות ירוקות, והשני ירוק עם ידיות אדומות.
באחד הימים, הבחור שהרכיב את הידיות היה חולה. המנהל בחר בחור אחר להחליף אותו בעבודה, כעבור זמן התגלה שהמחליף עיוור צבעים ולכן הרכיב בטעות כמה ידיות אדומות על הרובוט הצהוב (במקום ירוקות). עיוור הצבעים סולק בבושת פנים ובמקומו הביאו מישהו אחר מהחדר הסמוך. כשהוא סיים להרכיב את הרובוט הראשון גילינו שהוא הרכיב ידית אחת אדומה והשנייה ירוקה. כשאנחנו נשפכים מצחוק שאלנו אותו איך הוא לא שם לב. מסתבר שגם הוא היה עיוור צבעים. בעוד אנחנו קיבלנו תזכורת לכך כל יום, הם כנראה שמעו הסבר פעם אחת לפני כמה חודשים ושכחו מזה. הם בכלל לא היו מודעים לכך שהם צריכים לציין שהם עוורי צבעים.
גם גוגל עיוור צבעים, בכלל הוא עיוור לעיצוב צורה וגודל. גוגל יודע לקרוא קוד. ואם לא תגידו לו שזו כותרת וטקסט חשוב, לא משנה כמה צבעוניות או גדולות האותיות שכתבתם, הוא יתייחס אליהם כטקסט רגיל.
נשמע פשוט??
תתפלאו כמה אתרים נופלים בדיוק על הטעות הזו!!!
בכותרות אנחנו כותבים את הדברים החשובים, נגיד על מה המאמר – ברגע שמישהו מקיש את מילות החיפוש בגוגל – מנוע החיפוש מחפש כותרות – סביר להניח שאם מילת החיפוש נמצאת בכותרת הגולש יקבל מידע רלוונטי יותר לחיפוש שלו.
עכשיו בואו נניח ששני אנשים כתבו פוסט על "יונים כחולות" שניהם השתמשו באותה כותרת בדיוק במאמר – הראשון הקפיד לתת קוד כותרת, השני כתב צבעוני וגדול אבל נתן קוד של טקסט פשוט. איזה מאמר תראו קודם אם תרשמו בגוגל את מילת החיפוש "יונים כחולות".
קודם כל השם שלכם ו/או שם העסק – אנשים מעדיפים ללכת קודם לאנשים/עסקים שקיבלו עליהם המלצות. אחת הטעויות הנפוצות זה לשים תמונה של הלוגו שהיא לגמרי "שקופה" למנועי החיפוש.
המקצוע שלכם ו/או מה אתם מוכרים – כלומר אם אני מעצבת גרפית אז מילים כמו "מעצבת גרפית" "עיצוב גרפי" ועוד מילים שאנשים שצריכים אותי מקלידים צריכים לבוא ככותרות.
התשובה היא לא!!!
צריך רק להבין את העיקרון מאחורי הכללים, לצורך העניין בוא נסתכל על המאמר הזה:
<H1> כותרת ראשית בירוק – שימו לב כזו יכולה להיות רק אחת בדף.
<H2> כותרות משנה בוורוד – ממנה יכולים להיות כמה.
<H3> כותרת משנה פחות חשובה באפור.
<P> – טקסט פשוט.
יש עוד אבל אלו הבסיסיים.
באלמנטור ניתן לבחור אלמנט כותרת (ובתוכו יש את האופציה לבחור את רמת החשיבות <H1-H6>). גם אם כותבים ישירות בעורך של וורדפרס ניתן לבחור באלמנט/בלוק הכותרת.
כאן התשובה היא טיפה יותר טכנית:
הדרך הראשונה היא להיכנס לאתר שלכם דרך פאנל הניהול – כאן יש סכנה שתשנו דברים בטעות אם אין לכם ידע טכני מינימלי.
דרך נוספת שלא מצריכה כניסה לפאנל הניהול, וגם מבטיחה שכלום באתר לא ישתנה זה לבצע בדיקה לפי השלבים הבאים:
(כאן ניתן רק להסתכל, גם אם תשנו דברים ,זה יחזור למקור ברגע שתכנסו שוב לאתר).
1. עמוד על הכותרת, לחץ על הכפתור הימני בעכבר. ובחר באופציה בדיקה
בצד ימין נפתח חלון – חפש את המילים שאתה רואה בכותרת.
עכשיו, חפשו את הסוגריים המשולשים > ( הם נמצאים בתחילת המשפט ובסופו), במקרה הזה כתוב H1 כלומר זו אכן הכותרת הראשית שלנו.
גוגל יודע לקרוא קוד, אבל לא חייבים לדעת קוד בשביל שהוא יראה אותנו, צריך להבין רק את העיקרון שמאחוריו. אם אהבתם ואתם רוצים לדעת עוד, מזמינה אתכם לוובינר בתאריך 08.02.2023, מה הופך את האתר שלכם לנכס דיגיטלי, למה כדאי להשקיע בו עוד היום, ואיך ניתן בעזרת כלים וטכנולוגיות חדשות לעשות את זה כבר היום.
מרחב משלך, בניית אתרים - Copyright 2022@